El Grup d’Estudi i Protecció de Rapaços (GER-Ecologistes en Acció) ha organitzat el 20 de juliol una nova jornada en el Parc Natural del Desert de les Palmes per a descobrir el falcó d’Eleonora o falcó de la reina, una de les aus més desconegudes del nostre territori.

Segons SEO/Birdlife, la població europea d’esta singular au, que pren el nom d’Eleonora d’Arborea, s’estima en 3.800-4.500 parelles reproductores, de les quals unes 685-750 es calcula que crien a Espanya. No obstant això, són xifres que han de prendre’s amb una certa cautela, ja que el cens d’esta espècie planteja especials complicacions i pot variar, també, com a conseqüència de la meteorologia.

CRIA A ESPANYA / Ací a Espanya, solen criar en penya-segats marins de les illes Balears (nord de Mallorca, Dragonera, Cabrera, nord d’Eivissa i illots), en les nostres Illes Columbretes o en les Illes Canàries (illots del nord de Lanzarote). Durant la migració prenupcial, així com durant els mesos anteriors a la reproducció, pot aparéixer en diversos enclavaments de la costa i, inclús, de l’interior peninsular. Les poblacions canàries són les més occidentals i meridionals de l’espècie.

El 20 de juliol, a partir de les 18.00 hores i fins a les 22.00 hores, en el saló multiusos de la Pobla Tornesa tindrà lloc una conferència i posterior exercici d’observació. Les places són limitades, per tant, cal inscriure’s en: paratge_desert@gva.es