+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

És la primera instal·lació eòlica de lempresa que aconseguix eixa xifra a Espanya

El parc eòlic La Plana III d’Iberdrola complix 20 anys de funcionament

Està ubicat en la localitat saragossana de La Muela i té una potència de 21 MW. Ha registrat fins ara una producció neta de quasi 950 gigawats/hora

 

El parc de La Muela té una potència subministrada majoritàriament per aerogeneradors de la firma Gamesa. - MEDITERRÁNEO

CASTELLÓ
11/01/2017

El parc eòlic d’Iberdrola La Plana III acaba de complir 20 anys de funcionament des de la seua posada en marxa, a finals de 1996. Es tracta de la primera instal·lació eòlica de la companyia a Espanya que aconseguix eixa edat i ho ha fet en perfectes condicions.

Durant este període, el parc ha registrat una producció neta de quasi 950 gigavatios hora (GWh), l’equivalent al consum anual aproximat d’una ciutat de 726.000 habitants —semblant a la grandària de Saragossa—, i ho ha aconseguit realitzar amb una disponibilitat superior al 98%.

El parc eòlic, ubicat en la localitat de La Muela, a la província de Saragossa, té una potència total de 21 megawats (MW), subministrats majoritàriament per aerogeneradors de la firma Gamesa. Les bones dades de producció i disponibilitat registrats per La Plana III són fruit de l’aplicació dels diversos programes d’eficiència en l’operació i manteniment que Iberdrola ha anat desenrotllant al llarg de tots estos anys.

Les principals línies d’actuació realitzades han sigut l’optimització de la gestió del servici de manteniment prestat per empreses proveïdores i la millora de les activitats d’operació del personal propi, que ha redundat en una millora de l’eficiència de les operacions sobre el terreny i de la disponibilitat de les instal·lacions.

EMPRESA LÍDER / Iberdrola s’ha erigit com la principal companyia productora d’energia generada pel vent a Espanya, on compta amb una potència eòlica consolidada de més de 5.500 MW, repartida en diverses comunitats autònomes: Castella-la Manxa compta amb 1.804 MW; Castella i Lleó, amb 1.453 MW; Andalusia, amb 857 MW; Galícia, amb 627 MW; Aragó, amb 305 MW; Regió de Múrcia, amb 161 MW; País Basc, amb 143 MW; Astúries, amb 74 MW; Catalunya, amb 50 MW, i Cantàbria, amb 32 MW.

Cal subratllar que Iberdrola ha contribuït al desenrotllament de les zones rurals en què ha instal·lat els seus parcs eòlics, fomentant la contractació d’empleats locals i impulsant l’activació econòmica dels pobles.