Iberdrola celebra hui dimecres, 23 de maig, en el seu campus corporatiu de San Agustín del Guadalix (Madrid), la jornada Innoday, un espai de trobada per a donar a conéixer les iniciatives innovadores que estan transformat el sector de l’energia, fomentar la transferència del coneixement i atraure talent jove al sector energètic.

Entre estes iniciatives, que davall el paraigua del compromís d’Iberdrola amb la innovació es traduïx en una inversió només en 2017 de 246 milions d’euros (un 17% més que l’any anterior), destaca el projecte CO2Formare que s’ha desenvolupat en la central de cicle combinat de Castelló i que, dotat amb més de 4 milions d’euros de pressupost, pretén demostrar que l’ús del CO2 provinent de les centrals tèrmiques pot ser un substitut eficient dels productes químics clorats empleats actualment per al control del macrofouling.

El macrofouling és l’embrutiment dels sistemes de refrigeració de centrals energètiques causat per mol·luscos —com les clòtxines o semblants—. Les larves dels dits organismes es fixen sobre estes estructures de ferro o acer i al créixer causen l’obstrucció dels sistemes, per la qual cosa impedixen la circulació de l’aigua necessària per al funcionament correcte de les instal·lacions.

ESPAI DE TROBADA / Innoday es vertebra entorn de dos eixos: la presentació del Programa d’Universitats d’Iberdrola i la fira de la innovació. A través del seu programa universitari, la companyia busca reforçar el seu vincle amb el món acadèmic a través d’una sèrie de recursos i activitats per tal d’atraure talent i transferir coneixement. Per mitjà dels acords subscrits amb cinc centres de referència —Universidad Pontifícia Comillas, Universidad de Salamanca, University of Strachclyde, Institut Tecnològic de Monterrey i Massachusetts Institute of Technology (MIT)— esta iniciativa arriba a 193.000 alumnes, 20.000 professors i 1.500 becaris. Per la seua banda, en la fira s’instal·laran 25 expositors on es mostraran els projectes més innovadors relacionats amb l’energia. Entre ells, es donaran cita tant les pròpies àrees de negoci del grup energètic, que ensenyaran les seues iniciatives en àrees com la generació renovable, les xarxes intel·ligents i l’emmagatzematge d’energia, així com proveïdors, clients, emprenedors, administracions públiques i start-ups.

D’esta manera, Innoday suposa un espai de trobada en què l’excel·lència en el sector energètic i les pràctiques més innovadores i sostenibles confluiran per a continuar avançant cap a la utility del futur.