El primer taller de la segona campanya Naturalment de Vila-real tindrà lloc el pròxim diumenge, 29 de gener, sota el títol Bancal lasanya i creació de sistema de reg.

Esta jornada, que es durà a terme a l’antic parc caní (solar situat entre el carrer Manuel Montesinos, l’Avinguda de Grècia i l’Avinguda de França), vol compartir els coneixements necessaris per respectar i imitar els cicles de la naturalesa i seguir així els principis de la permacultura. Per a començar, és indispensable tenir aigua que active els processos que mantenen la fertilitat de la terra. Per a això es prepararà el sistema de reg, la connexió dels tubs i la instal·lació del programador. Així començarà la transformació del solar mitjançant la preparació d’un bancal lasanya amb forma de ferradura per al conreu a la primavera. Al final d’este taller, i al llarg de l’any, es realitzarà tambié i s’escamparan bombes de llavors amb el mètode japonès Nendo dango.

ALTRES TALLERS / Esta segona edició de Naturalment, denominada Urbanisme col·laboratiu i educació ambiental, programarà un total de nou tallers al llarg d’enguany, que ensenyaran a ciutadans de totes les edats a transformar un solar en desús en un hort sostenible. Després del taller de dia 29, l’Ajuntament de Vila-real oferirà al mes de febrer un altre sobre bioconstrucció amb canyes, mentres que al març l’objectiu serà donar vida a la terra amb adob orgànic artesanal. Ja durant l’abril, l’activitat se centrarà sobre plantació, concretament es donarà a conéixer la forma de plantar un bosc d’arbres fruiters, arbustos i plantes fertilitzants i en la preparació d’un planter d’hortalisses per a replantar posteriorment. La resta de tallers es poden consultar al web: naturalment.vila-real.es. Les inscripcions, gratuïtes, es podran formalitzar com a màxim dos dies abans de cada taller, tant presencialment en el mostrador de l’Ajuntament, de 9.00 a 14.00 hores, com a través d’Internet.