La Universitat Jaume I de Castelló ha iniciat ja un curs sobre gestió i càlcul d’empremta de carboni en organitzacions, que serà impartit a través de la plataforma MOOC de la pròpia universitat —mooc.uji.es— i està patrocinat per Iberdrola.

Fruit de la creixent importància que té el control de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI), s’ha organitzat este curs dirigit als responsables de les organitzacions i tècnics energètics amb l’objectiu que es formen en el concepte de l’empremta de carboni de les organitzacions, aprenguen a calcular-la utilitzant les ferramentes adequades i coneguen els procediments de reducció i compensació.

CONTINGUTS / Este curs, d’una duració de cinc setmanes, s’impartix des del passat 2 d’octubre fins al 16 de novembre, i és impartit per professors de la UJI i professionals de l’empresa enegètica líder a Espanya. Els seus continguts estan orientats a explicar el concepte d’empremta de carboni aplicat a organitzacions i conéixer la normativa, procediments i ferramentes necessàries per al càlcul. A més es presenten casos pràctics de càlcul i compensació de l’empremta de carboni en organitzacions reals.

El curs és fruit de la col·laboració entre la UJI i Iberdrola en la seua aposta per la formació i la conscienciació sobre la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.