La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural hi ha remés als ajuntaments de la Comunitat Valenciana una enquesta a fi d’enfortir la col·laboració mútua en matèria de conservació i gestió del medi natural. L’objectiu és conéixer millor les actuacions que duen a terme i quines són les seues necessitats de col·laboració amb la conselleria, ja que, entre les seues competències, també es troben les relatives al control, la protecció i la gestió del medi ambient.

Entre els continguts de l’enquesta s’inclouen qüestions relatives a les actuacions que desenrotllen els municipis sobre la competència de medi natural, vida silvestre, espècies naturals protegides, caça, pesca i ordenació i gestió forestal. També aspectes relatius a la millora del marc de col·laboració entre les dos administracions.

Els resultats de l’enquesta permetran a la Conselleria de Medi Ambient conéixer amb major detall tant l’experiència dels ajuntaments en la gestió de matèries emmarcades en el medi natural, com quins són en estos moments les prioritats i interessos de cada municipi. La resposta servirà també per a facilitar l’assistència tècnica necessària en cada cas i orientar les actuacions dels distints serveis de la Direcció General de Medi Natural per a respondre de manera efectiva als interessos locals.

GESTIÓ ADEQUADA / L’encarregada d’elaborar l’enquesta ha sigut la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental, conscient de la importància que té per a dur a terme una gestió adequada i avançada del medi natural, la participació d’altres agents, tant socials com de les diferents administracions públiques.

En este sentit, és important recordar que molts ajuntaments de la Comunitat Valenciana són actualment actors fonamentals en esta matèria, dedicant recursos i esforços i desenrotllant nombrosos projectes que contribuïxen de forma activa a millorar la conservació del medi natural.

Per este motiu, la Direcció General considera necessari millorar la comunicació i la coordinació entre les valuoses iniciatives que s’estan duent a terme des dels diferents municipis i les que es planifiquen, dissenyen i executen des de la conselleria, per a l’establiment de canals fluids i àgils de contacte i col·laboració entre les administracions.