Este cap de setmana hem celebrat tres anys de govern del canvi a la Vall d’Uixó. I els socialistes ho hem fet amb un acte i un sopar amb la militància, la base del partit que ens fa estar vius i sempre ens recorda que estem al servici dels vallers i valleres, i hem de ser útils a la societat. I això hem fet en estos tres anys: hem fet avançar la nostra ciutat i hem complit amb la nostra paraula i amb molts dels compromisos que vam adquirir amb la gent, encara que també sabem que queda molt per fer.

Però estem orgullosos d’haver aconseguit que hi haja 1.300 menys en l’atur des de l’inici de la legislatura; i d’haver apostat per diversificar el turisme més enllà de les Coves de Sant Josep, on també hem aconseguit passar de 150.000 visitants a l’any als més de 200.000. Això contribuïx a l’impuls d’un nou model econòmic i social i de ciutat, que és molt evident en projectes com l’exitosa peatonalització de la plaça de l’Assumpció i la imminent de la plaça del Centre.

També hem reduït l’IBI durant tres anys consecutius dins de les notres possibilitats i ens els pròxims anys seguirem en esta línea. Perquè esta legislatura ha sigut la de reconstruir la Vall d’Uixó després de 8 anys de govern del PP que han deixat molts pufos, molts deutes i molta mala reputació.

La seua nefasta gestió econòmica va fer que Clavell demanara un prèstec de 8 milions d’euros per a pagar als proveïdors. Un préstec que encara estem pagant a raó d’1,2 milions d’euros a l’any i que ens té lligats de mans i peus per a rebaixar la pressió fiscal, que sabem que és molt necessari. El nostre compromís és rebaixar la contribució en esta quantitat una vegada el préstec estiga tot pagat.

Tot i això hem invertit més de 200.000 euros en implantar l’administració electrònica perquè els vallers i valleres puguen realitzar tràmits i gestions des de casa; hem signat un conveni amb Facsa per a no tallar l’aigua a les famílies en dificultats; hem reformat el camp de futbol de La Moleta i també una primera fase de la remodelació del Poliesportiu Municipal; hem triplicat la inversió en manteniment de col·legis públics i hem obert els patis per les vesprades i els caps de setmana.

Després de set anys en barracons també s’ha construït l’IES Honori Garcia, gràcies al treball del govern valencià que lidera Ximo Puig i que en estos tres anys també ha demostrat que ha complit amb la seua paraula. La Comunitat Valenciana lidera la creació d’ocupació a Espanya amb 190.000 nous llocs de treball, s’ha elimininat el copagament de medicaments i s’ha recuperat la sanitat universal, la inversió estrangera ha augmentat un 582% i encapçalem el creixement econòmic nacional amb un augment anual del 3%. A més, el Pla Xarxa Llibres ha fet que les famílies de 400.000 xiquets i xiquetes no paguen pels llibres de text i s’ha reduït el termini per a rebre les ajudes de la llei de la dependència i amb la nova renda valenciana d’inclusió s’acaba amb l’exclusió social. I seguim.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó