Diuen que el temps ho canvia tot, però no és així. Fer coses canvia les coses, no fer res deixa les coses exactament com estan.

A l’àmbit municipal tenim molts exemples d’això, serveis que es presten des de fa dècades i que no han canviat ni un poquet en més de 30 anys. Per exemple, des que tinc ús de raó recorde els mateixos horaris d’autobusos de Castelló a l’Alcora i viceversa.

Està clar que allò que està bé no s’ha de canviar, però no és el cas. De fet, millorar este servei és una de les demandes històriques de les veïnes i veïns de l’Alcora. I no és que hi haja signat un contracte innegociable que indique que açò ha de ser i continuar així pels segles dels segles. El que passa és que fins ara no hi ha hagut voluntat d’asseure’s a dialogar i negociar per intentar canviar la situació. Per tant, les coses, lògicament, segueixen exactament com estaven.

Des de l’Acord de Progrés de l’Alcora creiem necessari donar resposta a esta demanda històrica i estem treballant en este sentit. Ja hem mantingut les primeres reunions de treball per avançar i cercar possibles solucions amb l’empresa concessionària del servei i amb la direcció general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat Valenciana. Han estat trobades molt positives en les quals s’ha posat de manifest la bona predisposició per totes les parts per tal d’optimitzar el servei que s’ofereix. A més de canviar les freqüències i horaris per millorar-los i adaptar-los a les necessitats, volem introduir ajudes, mitjançant bonificacions o descomptes, així com senyalitzar millor les parades i posar punts d’informació, ja que ara no existeixen.

D’altra banda, també volem fomentar la participació ciutadana amb esta iniciativa. Una vegada que l’Ajuntament i l’empresa acordem les possibles opcions d’horaris, s’obrirà un procés perquè siguen els ciutadans els que trien aquella proposta que consideren millor.

«Ja era hora» ens diuen molts veïns. 30 anys després...inclús més... I és que és veritat, no podem continuar amb els mateixos horaris de tota la vida i més quan no responen a les necessitats reals dels usuaris.

*Alcalde de l’Alcora