Amics i amigues, passades autonòmiques a Euskadi i Galícia, ara ja es pot desencadenar el rescat d’Espanya i l’apocalipsi si fa falta (ja ho vam vore amb les autonòmiques andaluses, on es van guardar les salvatjades per després). Igual una solució seria anar convocant periòdicament eleccions autonòmiques aquelles comunitats que poden dissoldre els seus parlaments, i d’aquesta manera s’aplacaria la bèstia.

Ací les enquestes ja no dissimulen el que és un clam al carrer, que l’hegemonia del PP és ja cosa del passat i que quan més vaja la cosa, pitjor ho tindrà el pobre Alberto el triste per mantindre la seua rabera, entre imputacions, retallades als estomacs agraïts pels quals mantenien la seua xarxa clientelar, i un Rajoy en Madrid en aquest pla. Per calfar els ànims, si no teníem prou en la destrossa del territori i l’entorn ja prou castigat pels efectes d’eixe model que ens ha dut a la crisi, ara ve una empresa a buscar petroli i gas en 41 municipis de les comarques del nord de Castelló.

L’excusa de generar hipotètics llocs de treball (ja veus tu, la quantitat de petroquímics en atur que hi ha als nostres pobles), és la mateix per mostrar entusiasme dels que solen aplaudir qualsevol tipus de proposta o rumor per ridícul que siga. Igual que aplaudien el bluf d’eurovegas en Orpesa-Cabanes, o s’han aplaudit les macro urbanitzacions, els camps de golf, les presons, els abocadors, les incineradores. I ens acusen a nosaltres d’estar en contra de tot?, però és que no en pensen ells d’una de bona per a la nostra terra?

El problema de les prospeccions petrolieres està en el fet que per provar si hi ha petroli o gas, es fan injeccions en la terra d’arena, aigua en grans quantitats i productes químics, que després poden ser letals pels aqüífers, i eixes fractures en la terra poden causar igualment escampament de gasos. Però tot és bo, com si ens ho adornen com un conte. Ni anem a ser xeics àrabs, ni ens van a regalar eixe petroli, ni ens costarà menys la gasolina, ni van a crear cap treball per als autòctons. Vindran, i se’ns enduran el petroli si hi ha i ens deixaran el territori més esquilat. H