La Diputació destinarà al voltant de 12 milions d’euros dels romanents de Tresoreria als 135 municipis que formen les comarques de Castelló. L’equip de govern ha decidit fer el repartiment seguint els criteris que ja va emprar en el Pla 135, gràcies a la pressió que està fent Compromís des de fa quasi tres anys. Perquè, cal dir-ho una vegada més, hem estat treballant per aconseguir que els fons econòmics, que són de tots, es repartisquen de la manera més equitativa possible, amb criteris objectius, i eliminar els convenis singulars.

Ens han fet cas en el PP i han donat un primer pas per acabar amb el tracte desigual del qual es queixe alguns alcaldes, que han estat rebent més o menys depenent del color del seu ajuntament i no en funció de les necessitats que tenia el seu poble. I diem un primer pas perquè Compromís ha elaborat una proposta que va un poc més enllà. L’hem feta amb l’esperit d’augmentar la transparència, posar fi al clientelisme, i amb un repartiment dels recursos fet amb criteris objectius. El que volem és que es gestionen els diners d’una manera més equitativa per garantir una major agilitat i precisió en la despesa pública en favor de la ciutadania. Perquè, a més a més, tenim una visió molt diferent del que ha de ser, mentre existisca, una institució com la Diputació: el PP arrossega una llarga tradició de tutelar els seus administrats, com si no acabaren de ser majors d’edat, mentre que nosaltres creiem que cal deixar enrere els vells models.

Per això, si algú es para a mirar els números veurà com hi ha pobles que reben un feix de bitllets de convenis mentre que uns altres, any rere any, es queden sense res. Durant molt de temps va haver penjada a la façana de la Diputació una pancarta que posava Agua para todos, com si la Diputació fóra propietat del PP. Està bé ara recordar eixe greuge perquè en el que sí que estem d’acord és en repartir els diners, que són de tots, entre tots i per a tots.

*Portaveu de Compromís Diputació