L’arribada d’un nou any convida a plantejar-se els reptes que tenim al davant. I aquest 2018 que acabem d’estrenar arriba carregat de projectes per al Govern municipal que, en l’àmbit urbanístic, suposaran un avanç definitiu per a fer de Castelló una ciutat millor. Amb les expectatives que açò suposa i les responsabilitats que genera. Aquest és l’any en el qual donarem l’impuls definitiu al Pla General amb l’exposició al públic de la planificació estructural ja al gener i una mica més endavant de l’ordenació detallada.

També l’any en què arrancarà l’execució del nou pont sobre el riu Sec, un projecte àmpliament reivindicat pels veïns de l’avinguda de l’Alcora. Un pont que no solament millorarà la connexió entre barris, sinó que suposa el tret d’eixida a la inversió més gran de fons europeus de la història a Castelló gràcies a l’estratègia EDUSI. Aquesta estratègia contribuirà a promoure una mobilitat més sostenible ampliant la xarxa de carrils bici i també impulsarà projectes com la millora de l’accessibilitat de parades d’autobús. És l’any en què s’adequarà un dels accessos més importants a la ciutat, l’avinguda Enrique Gimeno, amb voreres i carril bici.

I 2018 marcarà sens dubte un abans i un després en el Grau, amb l’adequació del solar de l’Emilio Fabregat, al que ja podem cridar Plaça Josefina López Sanmartín, després de tantes promeses com a incompliments dels anteriors governs, i la remodelació integral de la Panderola.

Aquests són els grans projectes, els que generen titulars, però no són els únics. També tenim al davant un any per a seguir repavimentant carrers o acabant urbanitzacions fa anys inacabades. Projectes dels quals ens sentim tan orgullosos com els primers perquè comparteixen un mateix objectiu: millorar la qualitat de vida en els nostres barris. Tots expliquen. Tots ens importen. Feliç i motivant 2018!

*Portaveu Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló