La de joventut és una de les àrees per la qual l’Acord de Progrés de l’Alcora estem apostant des del principi i una en la qual més s’està notant el canvi de govern.

D’entre les accions que s’han dut a terme en aquest sentit, destaca la potenciació del Casal Jove. En aquest temps, s’han posat en marxa dos nous programes, un dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 11 anys, i un altre per a joves d’entre 12 i 14 anys.

Es tracta de dues franges d’edat que fins ara havien estat prou oblidades. Està clar que només es pot aconseguir aquest objectiu donant-los veu i vot, per açò, ara es busca la seua participació activa des del principi, des de l’elecció de les activitats fins al seu desenvolupament, sent els joves els vertaders protagonistes. Com a exemple, ara s’organitzen periòdicament festes juvenils, les quals, a més de constituir una interessant alternativa d’oci, ens serveixen per a conèixer de primera mà els gustos i opinions dels participants, quines activitats són les que els agradaria realitzar, etc. En definitiva, un nou estil de Casal que s’ha traduït en un espectacular augment de la participació, aconseguint que estiga més viu i dinàmic que mai. En l’actualitat s’ofereix una completa i variada programació que engloba a una extensa franja d’edats, entre els 6 i els 35 anys. Amb la finalitat de consensuar les activitats, també s’ha creat la Comissió de Joventut, que és part fonamental en l’èxit de les iniciatives que es duen a terme. Ah, i recentment s’ha posat en marxa una nova campanya de participació juvenil per a tenir un major coneixement sobre les preferències, gustos i suggeriments dels joves entre 18 i 35 anys en relació al programa del Casal +KJoves.

D’altra banda, dins de la nostra política de joventut és molt important fomentar les accions formatives. Al respecte, en breu es van a convocar 9 beques de formació en diferents departaments de l’Ajuntament, la major oferta realitzada mai pel consistori. Pretenem facilitar la realització de pràctiques als joves, i amb açò, millorar la seua experiència professional, el seu currículum i ocupabilitat. Són només alguns exemples. Seguim i seguirem treballant, per i amb la joventut.

*Alcalde de l’Alcora