Recuperar la Gala de l’Esport que ha tingut lloc aquest cap de setmana després de quasi una dècada sense celebrar-se pot semblar un acte simbòlic. Igual de simbòlic que el Partit Popular l’eliminara fa uns anys, a la vegada que abandonava el manteniment de les infraestructures esportives de la nostra ciutat, deixant-les en moltes ocasions en un estat lamentable.

Per això ara és temps de reconstruir (malauradament en molts àmbits i no sols en l’esportiu) tot allò que els huit anys de mala gestió del Partit Popular van destruir. I ho estem fent, no sols amb un fet que pot parèixer simbòlic com tornar a celebrar la Gala de l’Esport, sinó que això va acompanyat al mateix temps d’una aposta ferma per l’esport i per retornar la dignitat a les instal·lacions on es practica.

Durant aquesta legislatura, hem invertit més de 150.000 euros en l’adeqüació dels camps de futbol municipals de La Moleta, per a ampliar els vestidors i zones de magatzem, fer-los accesibles, adaptar-los a la normativa actual i que així puguen tindre llicència d’activitat. Qüestions bàsiques per les quals ningú s’havia preocupat fins ara, tot i ser un dels espais que més persones, sobretot xiquets, utilitzen.

En aquestos dos anys i mig, també hem millorat la pista d’atletisme després de quinze anys sense cap actuació, amb una nova caldera de biomassa respectuosa amb el medi ambient, que ha acabat amb els problemes d’aigua als vestidors, la renovació dels vestidors i la retolació, la habilitació d’un contenidor com a magatzem, el canvi de l’arena del fos de salt de longitud i l’adquisició de porteries de rugbi, un matalàs per a salt d’altura i material per a practicar atletisme.

En l’Estadi Municipal José Mangriñán, s’ha substituït la tanca de protecció de la pista de frontó que era un perill pel seu estat i s’ha pintat. Molt recentment s’han fet treballs en la graderia del camp principal que dóna a l’avinguda Europa, que han consistit en la rehabilitació i pintura dels accessos, les escales i la graderia on seuen els afeccionats, que estava molt deteriorada. Enguany també construirem un nou accés per la zona sud (polígon La Vernitxa) i canviarem la gespa artificial.

Si cal destacar alguna cosa més de tot el treball que hem fet en l’àmbit esportiu en aquest temps és l’aposta per diversificar l’oferta, amb nous clubs de gimnàstica i rubgi i la creació de dos equips femenins en la UD Vall d’Uixó. A més, els tres destaquen pel foment de la igualtat i la integració de les dones en el món de l’esport, perquè no hi ha esports de xics ni de xiques.

En eixe treball per diversificar l’esport s’ha instal·lat una zona de work out en la plaça del Parc amb diversos aparells per a practicar crossfit a l’aire lliure. I enguany, també serà una realitat el nou skate park, que s’ubicarà al costat de la pista d’atletisme. Sabem que queda molt per fer per davant, com la remodelació del poliesportiu municipal, molt necessària i reivindicada pel veïnat, però els recursos que tenim són limitats i l’estat en el qual hem trobat molts espais és precari. Però ho arreglarem. Perquè més enllà dels gestos simbòlics, parlem amb fets.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó