Llegíem la setmana passada en este periòdic que el volum de licitacions d’obres i serveis adjudicats per les administracions públiques --amb un increment de més del 90%-- ha donat un respir a la província de Castelló al llarg del passat mes de juliol. «Esta importante alza ha sido posible gracias al buen comportamiento que vienen protagonizando los ayuntamientos...», explicaven.

I, dins de la notícia, es destacava que el de l’Alcora és l’ajuntament que lidera aquest rànking: «Por cada diez euros de obra pública licitada en toda la provincia en el pasado mes de julio, seis fueron a la capital de l’Alcalatén», a causa de la inversió en construcció i manteniment, sobretot.

Així, l’Ajuntament de l’Alcora figura com l’Administració més dinàmica de la província quant al volum de licitacions públiques, així ho indica l’estudi referit a la informació.

A l’Alcora hem passat de la paràlisi que va predominar durant l’anterior legislatura del PP a liderar un rànquing provincial quant a obres i serveis posats en marxa. Ho vam dir només entrar a governar i ho estem complint. Vam dir que anàvem a treballar de valent des del primer minut per tal de reactivar el nostre municipi. I tot sense perdre de vista la responsabilitat econòmica. Les dades objectives, de nou, ens avalen: ja ens aproximem a la reducció de 2 milions d’euros de deute municipal.

Dinamitzar l’activitat i l’economia local és una prioritat com també ho és la reducció de la desocupació. En els dos últims anys, l’atur ha caigut a l’Alcora del 18,2 % al 14’3%. Cal recordar que en la passada legislatura la taxa de desocupació va arribar al 25,12%, una de les xifres més elevades que ha registrat mai la nostra localitat. I en l’actualitat, l’Alcora està entre els quatre municipis de més de 10.000 habitants amb una taxa de desocupació més baixa.

Queda molt per fer, sens dubte, i sobretot pel que es refereix a la creació d’ocupació estable i de qualitat. Administracions i sector privat hem de fer front comú en este sentit.

Des del Govern de l’Alcora continuem traballant per poder seguir parlant de: més i millors obres i serveis, menys atur i menys deute.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora