Sempre hem dit que volíem canviar la manera de fer urbanisme. No ens agradava l’urbanisme que es feia en els últims anys, tant allunyat de la realitat. No volem un urbanisme irreal ni tampoc a la carta. És per això que des d’un primer moment vam transformar les paraules en fets, com demostren les 17 reunions als barris de la ciutat per democratitzar el Pla General.

Ara presentem una nova iniciativa: un conveni amb la Universitat Politècnica de València que ha fet possible que 198 estudiants del Taller 1 de l’Escola d’Arquitectura hagen creat 17 propostes per a revitalitzar el barri de Crémor. La zona compresa entre l’estació i el riu Sec significa, des de fa anys, un gap sense sentit a la nostra ciutat. És una zona amb un potencial increïble, una porta a la ciutat per a tots aquells que venen en tren i una zona de creixement per a l’embrancat Raval Universitari.

És la primera vegada des de 1987 que el Taller 1 de l’Escola d’Arquitectura ix de la ciutat de València i els seus voltants. Des de l’Ajuntament de Castelló, tan sols podem agrair el treball de tots els que han fet possible aquesta col·laboració, però en especial dels alumnes que s’han preocupat per la zona, per la seua gent i han imaginat durant mesos com serà Castelló els pròxims anys. Matèria grisa al servei de la nostra ciutat. Gràcies pel vostre treball.

Totes les propostes imaginades en aquesta iniciativa, lluny d’amargar-se en un despatx o en algun cantó de les dependències del Patronat d’Esports, està exposat fins a finals del mes d’abril al Menador Espai Cultural, a la plaça Hort dels Corders. Va ser un plaer immens inaugurar divendres passat aquesta exposició, en aquest espai, en els companys de viatge, pensant en una ciutat per a les persones. El temps d’inaugurar rodones ja ha acabat.

*Portaveu Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló. Regidor d’Ordenació del Territori