Diverses son les iniciatives que aquest equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha ficat en marxa per tal d’anar poc a poc diversificant la nostra economia local. No hi ha dubte que part d’eixa diversificació passa pel turisme.

Sense anar més lluny, aquesta setmana hem realitzat la segona Jornada de Sensibilització i Participació del Pla Estratègic de Turisme. L’objectiu del Pla és analitzar la situació actual del sector turístic a la nostra ciutat i classificar els recursos turístics per a, a partir d’ací, establir línies d’actuació que afavorisquen la creació de productes atractius i convertir a Onda en un destinació turística d’interior rellevant de la província de Castelló.

Però mentre arriben les primeres conclusions del Pla Estratègic de Turisme, l’equip de govern d’Onda treballa ja en accions que afavoreixen l’arribada de visitants a la nostra població com per exemple la nova modalitat de visites guiades teatralitzades.

Diferents personatges són els encarregats de dinamitzar les visites, oferint diversió i cultura als assistents i submergint-los en l’emblemàtica història d’Onda mitjançant un recorregut pel castell i el centre històric de la ciutat. Unes vistes gratuïtes que han tingut tan gran acollida en el primer mes de vida que hem tingut que ampliar l’oferta de la programació.

PERÒ, A MÉS A MÉS, Onda disposa d’una excel·lent xarxa de museus, sent el Museu del Taulell Manolo Safont el gran contenidor cultural i museístic de la població. Aquesta setmana ens hem assabentat que la institució museística ha registrat la major xifra dels últims anys, amb més de 20.000 visites en 7 mesos. Una xifra rècord que ho situa com un referent del turisme i la cultura de la localitat. Un orgull constatar que el Museu del Taulell manté un bon rumb i s’ha convertit en un gran atractiu, no solament des del punt de vista turístic sinó també cultural.

Tots aquests resultats positius ens animen a continuar per aquest camí i intensificar el nostre treball en la diversificació econòmica de la ciutat per generar noves oportunitats de treball per als veïns.

*Alcalde de Onda