Castelló és la suma de diferents ciutats, pobles i barris. Nucli històric i eixamples, grups perifèrics, urbanitzacions de muntanya, Marjaleria o el Grau, són alguns exemples de les diferents formes de viure Castelló. Eixos diferents pobles integrats dins de la ciutat es fan més evidents en estiu quan moltes famílies decideixen anar-se’n al poble o fer poble sense eixir del terme.

Les festes dels barris omplin de vida la ciutat amb sopars de pa i porta, cinema d’estiu, música, bous al carrer, concurs de paelles o activitats infantils. Tot gràcies a la implicació desinteressada de les comissions de festes de cada barri i de les seues associacions de veïns. Un treball poc lluïdor i sotmés a la crítica però les hores i dedicació en fer festa és essencial per a poder fer barri. Perquè l’essència de les festes de barri és l’esperit de germanor que les emvaeix i la convivència que es fomenta.

PER AIXÒ des de l’Ajuntament de Castelló convertim les bones paraules en facilitats per a aquells que dediquen hores i hores per organitzar les festes del barri. Les tramitacions d’ocupació de via pública, la tasca de les brigades municipals o el subministrament d’escenaris són algunes de les gestions que l’Ajuntament posa al servei dels organitzadors per tal que fer complir amb la normativa no siga un calvari. Alguns titllen de pals a les rodes fer complir la normativa però l’objectiu no és un altre que guanyar en seguretat.

Donar suport de boqueta és fàcil però obrir vies d’ajuda mai abans fetes com enguany amb els serveis sanitaris per a festes de barri és una altra. Passar de les paraules als fets. Sense grans titulars però facilitant la tasca dels qui treballen desinteressadament per tal que la resta de veïns i veïnes s’obliden dels problemes quotidians durant uns dies i gaudisquen de la festa, del seu barri i de la seua gent.

*Portaveu Grup Socialista Ajuntament de Castelló