El món canvia i els canvis canvien el món. Tenim un exemple clar en l’actitud amb la qual la societat es comporta amb els animals. En els últims anys estem assistint a una evolució que pareix no tindre tornada. La indiferència de fa uns anys s’ha transformat en compromís i en defensa dels drets dels animals. Ens hem convençut, per fi, de que els animals són companys de vida en el planeta i hem de prestar-se-la. És una obligació personal, de totes i de tots, però també i en especial de les administracions públiques.

Les institucions han d’articular unes normes que regulen eixe benestar dels animals i han de vetlar per que els seus drets es complisquen. No es podria entendre d’una altra manera. En l’Ajuntament de Castelló ho tenim clar i les nostres accions van dirigides a eixe gran objectiu. En els pròxims dies s’obrirà una platja per a gossos en Castelló. Un projecte en què portem mesos treballant i que, finalment, serà una realitat.

Un espai de 3.500 metres quadrats situats a la platja del Pinar, amb accés des de l’entarimat situat al passeig marítim, que funcionarà d’octubre a març com a prova pilot per saber quina és la resposta dels usuaris i usuàries. Una platja que disposarà de diversos serveis, com dutxes per als gossos, punt dispensador de borses, papereres, etc., per tal de respondre a les necessitats de les mascotes i els seus propietaris.

Les experiències desenrotllades en altres ciutats encoratgen el nostre optimisme, es una instal.lació demandada per la ciutadania i creiem que serà una instal.lació adequeada, que complirà les expectatives.

La felicitat de veure al gossos córrer sobre l’arena, disfrutant de la seua platja, serà una gran mostra de benestar animal. Només per això ja val la pena este projecte.

*Regidora de Salud Pública en Castelló (PSPV)