Al principi de legislatura, algunes persones que, per diferents circumstàncies, no van estar a l’Alcora durant el govern del PP (2011-2015), ens van comentar que en tornar al poble, després d’eixos 4 anys, no van apreciar a penes canvis destacats. Com si el temps s’haguera aturat.

Ara la cosa és ben diferent. Una persona que vinga a l’Alcora només entrar per l’avinguda Castelló cap a l’Ajuntament, el primer que es trobarà serà una plaça, la del Convent, totalment remodelada.

Si aquesta persona segueix caminant veurà que ja pot anar pel carrer Sant Francesc… sense haver de baixar de la vorera quan es creue amb un altre vianant! i observarà que ara poden transitar sense cap problema persones en cadira de roda, carrets de bebès, de la compra…

I en arribar a l’Ajuntament, veurà una nova plaça, molt més espaiosa, que ara pot acollir esdeveniments multitudinaris, que s’ha renovat per fora, però també per dins, ja que s’han arreglat els pilars del soterrani, solventant un problema de seguretat que venia arrossegant el consistori.

Des d’allí, podrà seguir caminant cap a les noves dependències, i veurà el carrer Arquebisbe Gasch també renovat. O podrà girar pel carrer La Bassa i arribar als Jardins de la Vila, on s’ha instal·lat un nou parc infantil, i també una zona d’esport a l’aire lliure, entre altres millores.

Si aquesta persona s’acosta a la Ciutat Esportiva veurà que ara compta amb noves instal·lacions. I que s’han millorat notablement les existents. El mateix li passaria si visitara el centre de l’associació de jubilats l’Alcalatén, la piscina coberta i la Casa de la Música, entre altres instal·lacions anteriorment oblidades. I si decideix caminar per l’avinguda País Valencià, podrà observar que el local del Centre de Dia ja no està tancat, que ja s’ha arreglat i s’ha traslladat allí la Unitat de Respir. Si l’esmentada persona necessitara una farmàcia de guàrdia, ara sempre trobaria una oberta a l’Alcora. I si estiguera embarassada, podria assistir als cursos de matronatació. Etc, etc…

Queda molt per fer, però el canvi que es va produir fa 2 anys i 4 mesos al nostre Ajuntament es nota, i molt.

*Alcalde de l’Alcora