En el debat sobre l’estat de la ciutat de Castelló, vaig recriminar a l’oposició dretana de l’Ajuntament la seua nul·la aportació respecte a quin model de ciutat volen. La resposta airada de la portaveu del PP va ser deixar-me a la taula tres suposades aportacions que marcaven el model de ciutat que ells proposaven. I dic suposades perquè dos fulls parlaven de l’aposta de la ceràmica en les obres públiques (cosa que ja es fa) i altra era una esmena d’un milió per al foment de l’ocupació mentre nosaltres hem augmentat en 6,5 milions d’euros el que ells pressupostaven quan governaven. Gran aportació.

Des del govern, tenim ben clar quin és el model de ciutat que volem. Ho demostrem amb les accions destinades a qui més ho necessita com l’Abonament Activa’t i els Jornals de Vila o omplint els carrers de cultura cada cap de setmana, entre moltes altres accions. Des del punt de vista urbanístic tenim clar que la ciutat ha d’abandonar el model desenvolupista del passat i evolucionar cap a un urbanisme més racional, més sostenible i més verd.

L’Ajuntament participa en el projecte europeu Unalab dins del programa Horitzó 2020, consistent en realitzar accions innovadores basades en la natura. La reutilització d’aigua regenerada, el Green Wet marjaleria o el corredor mediambiental del Riu Sec són tan sols algunes de les propostes per renaturalitzar la ciutat.

El corredor medioambiental del Riu Sec és l’exemple d’eixe projecte de ciutat que volem. L’actuació millora la qualitat de l’entorn d’una zona degradada i per convertir la barrera que ha suposat històricament el riu en un eix vertebrador naturalitzat, en un espai d’oportunitat pensat per a les persones però sense perdre de vista els seus valors mediambientals, paisatgístics, socials i culturals. Estiguen atents, el projecte ho val.

*Portaveu socialista a l’Ajuntament de Castelló