Crec, sense cap tipus de dubte, que Castelló és hui una ciutat millor que en maig de 2015. I no ho dic únicament perquè ara la Guàrdia Civil no entra a l’Ajuntament en cerca de documents, que també. Si no perquè, a poc a poc, les polítiques de l’actual equip de govern es van consolidant i van calant en la ciutadania.

Per fi s’ha encetat el procés per a tindre un nou Pla General; la ciutat està més viva culturalment que mai; s’han sanejat els comptes i reduït termini de pagament a proveïdors; la perspectiva de gènere està incorporada en els pressupostos i el planejament urbanístic; s’han augmentat un 32% les polítiques de benestar social i dependència; ara tenim un millor servei de transport públic; s’ha impulsat un pla estratègic d’ocupació i Castelló és la seu de la primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat; la inversió en les escoles públiques és ara major; s’han millorat els serveis públics en general; un pla estratègic de modernització servirà per a facilitar la vida a la ciutadania; per fi sabem quant costen les festes de la Magdalena i tot això tenint cura de la gent gran, perquè sabem que si Castelló es converteix en una ciutat amigable per a la gent gran, serà una ciutat més amable per a totes i tots. I així, enumerant polítiques que milloren la ciutat, podríem estar hores i hores.

Els que em coneixen saben que sóc poc de triomfalismes i que considere la crítica constructiva i l’exigència l’única manera de millorar. D’anar a més. Alguns diran que anem massa a poc a poc (els que no van voler governar), altres que no hem fet res (els que ara ens demanen que fem el que ells no van fer), però pense que paga la pena revisar el que hem fet, el que s’està fent, per a adonar-se que Castelló és ara millor. Queda un 2018 ple de reptes, d’aconseguir reivindicacions històriques. Un 2018 per a avançar encara més. Els assegure que seguirem treballant, i Castelló seguirà millorant.

*Portaveu Grup Socialista i regidor d’Urbanisme Ajuntament Castelló