Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb l’objectiu de convertir aquests dies en un espai de reivindicació d’una mobilitat més sostenible, saludable i eficient. Entenem que la setmana de la mobilitat és la punta de l’iceberg de totes les mesures que des de la Regidoria de Mobilitat estem duent a terme per a conscienciar dels beneficis de la mobilitat sostenible, una eina fonamental per a fer de Castelló una ciutat més sostenible i més amigable.

Canviar el model de mobilitat de Castelló és essencial per convertir la nostra ciutat en un lloc més net, més verd i més sostenible però això significa canviar hàbits, utilitzar el transport públic, conviure tots els modes de transports amb respecte o disminuir l’espai públic destinat al vehicle privat. I tot això no canvia d’un dia per a un altre. Necessita pedagogia i interioritzar la cultura de la mobilitat sostenible.

Des de la Regidoria de Mobilitat entenem que cal fer un treball addicional amb els menuts, amb els castellonencs i les castellonenques del present i del futur. Per això, s’han programat actes com el pedibús escolar, els tallers infantils o la bicicletada i tot gràcies a la implicació de les comunitats educatives dels centres Carles Salvador, Censal, Illes Columbretes, Jaume I i Manel Garcia.

Punts d’informació itinerants, la primera jornada de mobilitat respectuosa, la inspecció tècnica de bicicletes, el dia sense cotxes, la IV gimcana SuTaxi per la mobilitat sostenible, la primera fira de la mobilitat elèctrica Ecodriving Castelló, els microconcerts en el transport públic o PARK(ing) Day, que reivindica la recuperació de l’espai públic per a les persones enfront dels cotxes, són sols alguns dels actes que hem preparat perquè a Castelló es visibilitze la tasca que durant tot l’any fa l’Ajuntament. Per a nosaltres, la mobilitat sostenible significa avançar cap a un Castelló millor.

*Portaveu Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló