Aquest mes de maig l’hem acomiadat amb una de les activitats d’ocupació més importants que s’han celebrat a Borriana. El Fòrum d’Ocupació i Orientació Laboral Som Talent ha aconseguit congregar a centenars de persones, entre joves, aturats, empreses, associacions, que s’han reunit amb l’objectiu de millorar, i trobar feina en un mateix lloc, el Centre de Cultura La Mercé.

És la primera vegada que Borriana acull un esdeveniment d’aquestes característiques per fer visible possibles solucions per a l’ocupació a la nostra ciutat. Centres educatius, ONGs, vint empreses participants, aturats, inscrits, van ser els agents que han integrat una de les fires d’ocupació més importants que s’ha celebrat, i que han aconseguit realitzat 500 entrevistes per a 100 llocs de treball per a 20 empreses diferents. Una oportunitat que s’ha fet amb el treball de creure en lluitar pel problema de l’ocupació a la nostra ciutat.

Si el Fòrum per l’Ocupació ha sigut l’encarregat d’obrir aquest mes, cal recordar que en poc temps l’Ajuntament de Borriana contractarà a deu nous treballadors per a tot un any amb la perspectiva de que deu joves puguen tindre l’experiència suficient per a després trobar feina. Periodistes, administratius, treballadors socials, i un etcètera com una eina més de reforç.

SOM MOLTS els programes i tallers que s’estan realitzant a la nostra ciutat amb una inversió major al milió d’euros. El programa T’avalem amb 12 persones contractades per formar-se en jardineria, 24 persones més al taller d’ocupació de turisme i animació, el taller Et formem destinat a joves amb risc d’exclusió social, amb 13 persones més, i sumem.

No volem deixar de costat un dels problemes més importants de la nostra societat. Per això seguim amb programes que contracten a gent de Borriana, i que els ajuden a millorar les seues actituds per fer front al mercat laboral. L’equip de cerca d’ocupació amb 20 joves, el programa OPEA per a orientació laboral. Són iniciatives que no han deixat de costat un treball que continuarà amb la demanda de més tallers d’ocupació que faça que Borriana passe de no tenir cap programa en la ciutat, a fer que més de 100 persones tinguen treball de manera directa, i altres tantes poder acudir als programes d’assessorament.

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament seguirem treballant en la lluita contra la desocupació per a que Borriana torne a ser el que era.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana