Entrem en la tardor i la nova estació suposa l’engegada de nombroses activitats, tallers i cursos per part de la Regidoria de Consum. Moltes de les iniciatives que estrenem, continuïtat de noves idees engegades el curs passat, tenen l’accent en els productes de proximitat, els anomenats productes quilòmetre 0, és a dir, els nostres.

L’aposta pel consum de Castelló és incondicional per part de l’actual equip de govern de l’Ajuntament i en aquest compromís destaca la voluntat i l’esforç per promocionar el seu consum entre els més joves.

Campanyes com Peix del Grau o Divercuina de la Terreta, que renovem pel bon acolliment i èxit obtinguts, són exemple de l’interès municipal per contribuir al foment de la cultura gastronòmica i culinària entre la ciutadania.

Per açò anem a les aules dels col·legis, celebrem activitats al carrer, visitem la llotja, col·laborem amb el gremi de forners, la Confraria de pescadors del Grau i d’altres representants de gremis del bon fer i dels oficis.

Optar per un consum de proximitat, suposa consumir productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més pròxim. D’aquesta manera ajudem a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’una part a una altra del món.

La compra de proximitat ens aporta molts beneficis, com un coneixement més directe de la procedència dels productes, amb garanties de seguretat i qualitat majors; i un consum mediambiental més sostenible. Però també contribuïm al manteniment de xicotetes explotacions i negocis familiars i afavorim la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició. Des de Consum ho tenim clar. Jo ho tinc clar. Consum de Castelló.

*Regidora de Comerç de Castelló pel grup socialista