Quan des de Compromís diguem que la nostra prioritat és «rescatar persones» ho fem des del més ferm convenciment i com que «el movimiento se demuestra andando» que diuen en castellà, aquestes dues paraules s’han convertit en un tret característic de la nostra manera de fer política. Treballem per facilitar el dia a dia a la ciutadania, i que vol dir això? Que el benestar de les persones és la nostra prioritat i per això sempre estem buscant la manera d’obrir les institucions, de gestionar de manera responsable i això implica fer un bon ús dels recursos públics.

Per això, quan vegem un edifici públic en males condicions o continents sense contingut, no ho podem entendre de cap de les maneres i menys sabent que per a albergar altres serveis hem de pagar lloguer a tercers: diners, diners, diners. Quan passem pel centre de Castelló i veiem l’edifici Borrull ens boten totes les alarmes.

Des de Compromís sempre hem defensat la necessitat de donar ús als espais públics, és una qüestió primordial. Volem gestionar de manera eficient i eficaç i això passa per no gastar de qualsevol manera, sinó atenent a les veritables necessitats de cada servei. Està clar que si no tenim prou espais públics on atendre a les persones caldrà buscar-los però també entenem que si en tenim espais, caldrà adaptar-los i dotar-los de contingut. Totes i tots, alguna vegada, hem pensat en què faríem amb aquest edifici, hi haurà que el tiraria, el vendria i que feren pisos i hi ha qui ajuntaria en la plaça Borrull els serveis socials de diferents àmbits territorials, tal com va anunciar el meu predecessor com a Vicealcalde, Enric Nomdedèu en el seu dia. D’aquesta manera, Castelló exercint de capitalitat de les comarques del nord, facilitaria el servei als usuaris que el requerisquen, podent fent en un mateix edifici totes les gestions relacionades amb el tema. Fins i tot una oficina de registre per poder tramitar les sol·licituds.

Tot allò que tinga a veure amb l’atenció a les necessitats de la ciutadania. Necessitem un espai digne per oferir un servei digne com mereix la ciutadania de Castelló. I la coordinació entre administracions és bàsica per a evitar duplicitats i cobrir espais buits. Compartir espais facilita la cooperació entre administracions i entre responsables i tècnics. Entre persones que són les que acaben donant el servei.

La falta de voluntat política del PP ha portat a haver d’invertir els diners municipals en lloguers d’espais insuficients i inadequats per a una bona atenció. Segurament pensaven que si mareges amb finestretes diferents a algú que necessita fer tràmits per tindre un servei al qual té dret, acabe per perdre’s pel camí. Quanta gent haurà desistit de fer els tràmits o els haurà fet malament per descoordinació, per les distàncies? Com no ho havien pensat els que manaven abans? Simplement per falta de voluntat política. És primordial dignificar els serveis a la ciutadania i això inclou l’atenció i també el lloc on es presta el servei. Cal molta coordinació encara i moltes reunions per poder tancar el què, el com i el qui però és una bona idea i creguem que és important arribar a materialitzar-la de manera satisfactòria perquè facilitaria el dia a dia de les persones i això és pel que estem ací.

*Vicealcaldessa de Castellón