Benvolguts lectors, sí, han llegit bé el títol d’aquest article, no m’he equivocat. Avui parle sobre el corredor Madriterráneo, que és aquell que, tot i estar destinat a executar-se a la zona del Mediterrani, acaba endarrerint-se inexplicablement, any rere any, mentre altres comunitats autònomes --per exemple Madrid-- guanyen i guanyen infraestructures ferroviàries que milloren a passos agegantats les seues connexions.

Com vostés sabran, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ens va visitar fa uns dies. Una nova presa de pèl, o millor dit, un intent, perquè ja no ens enganya. Ho té fàcil: foto en un tren en proves i les mateixes promeses de sempre. Ja no cola. Des del seu Ministeri asseguren que han invertit 13.500 milions en el corredor Mediterrani, però des d’ací insistim: no ha arribat més que un 20%. On està la resta? Perquè mentre nosaltres esperem, no han deixat de construir-se trams que coincideixen amb aqueixos radials, fonamentalment de connexió amb Madrid.

EN QUALSEVOL CAS, a nosaltres hi ha una cosa que ens preocupa més encara i que ens toca de més a prop: què passa amb el pas subterrani de l’estació de Vila-real? Per què arrepleguen les ferramentes, marxen de la nostra ciutat i envien un comunicat dient que ja han acabat? No, senyor, no han acabat, s’han deixat la principal obra que necessita Vila-real que, com moltes altres, amb el tercer fil no guanya res. En qualsevol cas, perd, perquè hem perdut freqüències i hem patit molts maldecaps amb els retards i avaries constants. Tot per a unir-nos a la capi! I el nord de les comarques? Què passa amb Alcalà, Vinaròs o Tarragona? Ho arribaran a veure els meus néts? Només vostés ho saben. Esperem que jo també ho puga veure.

*Primer tinent d’alcalde de Compromís per Vila-real