Des que vam entrar a governar, no hem deixat d’apostar pel transport públic. S’ha potenciat la xarxa urbana d’autobús amb la creació de noves línies, la millora de freqüències i l’ampliació de serveis. També hem apostat pel transport públic per a esdeveniments com la Magdalena, Carnestoltes o Sant Pere.

I seguim treballant per convertir el transport públic en una alternativa real al vehicle privat. Per exemple, des del dia 4 de desembre l’autobús del Grau ha millorat la seua freqüència. Cal recordar que quan vam entrar tenia una freqüència de 30 minuts i no arribava a la platja. Ara passa cada 20 minuts i dóna servei als veïns del litoral. Una petició molt demandada pels ciutadans des que el TRAM va entrar en funcionament i va perjudicar aquesta línia.

Una altra de les últimes millores oferides és el servei tota la nit en els caps de setmana de desembre, quan abunden els sopars nadalencs d’empresa i d’amics. Durant els dies 15, 16, 22, 23 i 31 de desembre ampliem l’horari a 24 hores de les línies 1, Tram i Grau. És essencial facilitar alternatives perquè no agafar el cotxe siga una opció atractiva, pensant en les persones i com millorar la seua vida a la ciutat. Pensant també en la seguretat viària.

I tot açò en què es transforma? En un augment de quasi 400.000 viatgers en només un any, amb tots els beneficis que això comporta a un nivell ambiental, social i econòmic. Millorar els serveis públics en general i el transport públic en particular està en l’ADN del Pacte del Grau i d’aquest govern. Cal gestionar els diners de tots i totes amb l’objectiu de millorar el dia a dia de les persones.

Queda molt per millorar, som conscients, però els avanços no han estat fàcils ni gratuïts. Modifiquem, millorem i ajustem serveis per a resoldre les mancances que tenia la ciutat. Castelló mai havia tingut l’oferta de transport públic que té ara. En Nadal, deixa el cotxe a casa.

*Portaveu del Grup Socialista i regidor de Mobilitat