Ja fa setmanes que desdejunem amb la falsa polèmica al voltant del topònim. Polèmica interessada i estèril creada i alimentada per la portaveu del Partit Popular, la Sra. Carrasco, i el portaveu de Ciudadanos, el Sr. Vidal.

El nom del nostre poble és el que és i no ho diem nosaltres, ho diuen els experts, que són els qui han de parlar sobre aquest tema i als que hem acudit per a demanar-los informes que ho avalen.

Però açò no va del topònim ni de si estan d’acord o no amb els informes. Açò va d’un grapat de vots. Perquè a la dreta el nom de Castelló els importa ben poc.

Des del passat octubre els de la gavina i els carabassa estan en una guerra per vore qui és més espanyol, qui alça la bandera més alta i qui ataca amb més virulència tota llengua que no siga el castellà. I és que fa anys, molt abans d’octubre, als municipis del nostre voltant van començar a normalitzar el seu nom. Vila-real, Almassora o l’Alcora són bons exemples d’aquest deute històric, i en tots ells es va fer sense cap polèmica i assumint els informes dels experts. Informes que, quan es tracta de Castelló, ja no valen i desqualifiquen als experts sense pietat.

Després d’octubre, alentits per unes enquestes que reflectien els redits del seu anticatalanisme, van pensar que podrien fer el mateix amb el valencià i es van llançar en una ofensiva contra la nostra llengua.

Però, què podem esperar d’un Partit Poliimputat i de Ciudadanos que a Catalunya defensen com a excel·lent el mateix programa de plurilingüisme que tan violentament ataquen al País Valencià?

Jo entenc les seues disputes electorals, però per molt lícita que siga aquesta lluita electoral, senyores i senyors de la dreta, tot no val.

El votant, el mínim que espera dels seus representants és coherència, mesura, rigorositat i justícia i, per contra, la gent que va votar a aquestes dues formacions l’únic que pot trobar són vísceres, irracionalitat i confrontació.

Els demanaria seny als dos però, després de vore com aplaudien a Bonig mofant-se del poble xines a les Corts, sé que no la puc esperar.

*Regidora de Compromís per Castelló