Diumenge vaig assistir emocionada al naixement de la nova televisió valenciana, un mitjà de comunicació que des del primer moment es va presentar com a espai identitari de la ciutadania, com a regne de titularitat popular i punt de trobada de totes les opinions. La plataforma ha marcat en aquests primers dies algunes de les línies que definiran la seua graella. Destaca entre aquestes màximes que els professionals d’À Punt hauran de respectar la defensa del feminisme, és a dir, de la igualtat entre homes i dones.

Em va alegrar veure un primer informatiu presentat per dues periodistes, igual que em va resultar gratificant que referents com la rectora de l’Universitat de València, Mavi Mestre; la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco; l’avadora militar Patricia Campos, i la fiscal en cap de València, Teresa Gisbert tingueren reservat un espai de més de 20 minuts per a debatre sobre els reptes de les dones en la societat valenciana. També em va fer molt de comboi poder veure un programa com Valentes el qual va dedicar la primera emissió a enaltir la figura de la compositora de Castelló Matilde Salvador i ho farà cada setmana amb una dona valenciana il·lustre.

À Punt com la «dels valencians i de les valencianes», naix amb el compromís de treballar per aconseguir una igualtat real i de visibilitzar els assoliments de les dones valencianes en la mateixa mesura que ho farà amb els dels homes.

Perquè la defensa de l’equitat en el tracte i en les oportunitats hauria de ser un objectiu comú a tot el sector públic, no només per aplicar aquests principis a les institucions sinó per transmetre’ls a totes les esferes de la societat. Per això dilluns el ple aprovar el primer pla d’igualtat de l’Ajuntament d’Almassora. És la primera pedra per crear un pla d’igualtat per al municipi i el primer pas per garantir drets dels almassorins i de les almassorines.

*Primera tinenta d’Alcaldia d’Almassora