Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la ciutadania ha manifestat el seu suport a una causa social que ens implica a tots, homes i dones. Aquells països que gaudeixen d’un tracte més igualitari són també nacions més solvents, innovadores i amb més qualitat de vida i per això creiem que hem de caminar en eixa direcció.

Aconseguir l’equitat real requereix molta voluntat, però són també necessaris fons públics. Considere que és fonamental que les diferents administracions públiques enceten polítiques i mesures concretes a l’hora de combatre una de les xacres més feridores que encara patim: l’escletxa salarial.

En ple segle XXI, i un país del primer món com és el nostre, les dones cobrem vora un 30% menys que els homes per la mateixa feina. Per contribuir a combatre aquesta diferència de valoració de la força de treball femenina, dilluns vinent el ple de l’Ajuntament d’Almassora debatrà una proposta per a demanar a les diferents administracions supramunicipals la seua implicació. Una de les actuacions que demanarem és que el Ministeri de Sanitat restablisca les subvencions que a través de l’Institut de la Dona concedia per a lluitar contra la desigualtat en les retribucions, unes ajudes que van ser retirades silenciosament el passat mes de gener. Pensions vora un 40% més baixes, un 10% més de dones sense feina, una proporció totalment descompensada entre homes i dones als càrrecs directius... la llista de camps en els quals demanem intervenció no s’acaba.

El 8 de març és un dia per a la reivindicació, però també ho són el 9, el 10, l’11... El 28 d’octubre o el 19 de gener. Cada dia és adient per a treballar per la igualtat i per a reconèixer la feina de professionals com l’oncòloga almassorina Marisa Chust, a qui hem premiat durant la Setmana de la Dona per la seua recerca incansable. Per ella, per les científiques, escriptores, artistes i activistes que han estat oblidades i apartades per la història i, sobretot, per les enginyeres, arquitectes, jutgesses, advocades, dissenyadores... que encara no saben que ho seran però de les quals depén el nostre futur. Per totes vosaltres, cada dia és 8 de març.

*Alcaldessa d’Almassora