Sempre hi ha hagut un lloc recordat per totes i tots en la seua infància. Majors, adults i menuts coincideixen en que tot el que s’ha viscut en el pati del col·legi es queda en la ment al llarg de molts anys. Jocs, vivències, amics, partits, competicions, invencions, records, són moltes les experiències que recordem en un espai tan concret que de ben majors encara enyorem i expliquem als més menuts. Un espai que, d’ara endavant, Borriana obrirà els dissabtes per ampliar l’oferta esportiva de la nostra ciutat i posar a disposició dels veïns i veïnes instal·lacions esportives-escolars per a la pràctica de l’esport i el joc. D’aquesta manera, els records també podran ser compartits entre mares, pares i fills en el mateix espai, el pati.

L’augment d’equips en els clubs esportius de la nostra ciutat fa que les instal·lacions municipals estiguen cobertes els caps de setmana per les competicions, i això fa que poques vegades els esportistes aficionats o simplement els xiquets i xiquetes troben un lloc on jugar i practicar l’esport que més els agrada. Les enquestes mostren la necessitat d’ampliar l’oferta d’espais per a la pràctica de l’esport lliure. Creiem que un espai tan quotidià com el pati d’un col·legi conjuga a la perfecció l’objectiu de fomentar l’esport entre la ciutadania de Borriana, i a la vegada, poder gaudir de jocs i diversió.

I l’obertura dels patis deu anar acompanyada de la figura d’un monitor dinamitzador d’activitats, que ajudarà a que xiquets, xiquetes o famílies que es vulguen acostar puguen gaudir d’algun joc diferent, amb material que es prestarà per a l’ocasió. Els patis comptaran amb un monitor titulat que cedirà material esportiu per a jugar a l’esport que es preferisca. Els patis dels col·legis s’obriran de forma rotatòria. Cada dissabte, dos centres ubicats en zones diferents de la població. Vilallonga i Roca i Alcaide començaran al febrer i març, i Penyagolosa i Novenes continuaran en abril, maig i juny.

Un repte més per engrandir Borriana i el seu esport. Els patis dels col·legis es reinventen per millorar el nostre poble. Recorda, els dissabtes el pati està obert per a tu, està obert per a jugar!

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana