L’inici de curs escolar és un símbol de rutina i de normalitat, no poder fer-ho seria una catàstrofe. També és la constatació de com un dret bàsic per fer-nos persones lliures amb igualtat d’oportunitats funciona, ja que l’educació és un dels pilars d’una societat avançada.

Per desgràcia, no tots els partits polítics ho entenem de la mateixa manera, i l’anterior govern estava decidit a convertir aquest dret en un negoci.

Sols en la passada legislatura van arribar a tancar més de 500 aules, i en els darrers anys van tirar al carrer a 5.000 professors i professores. Uns fets que no eren circumstancials com ens volien fer creure: tal com es pot observar a la resta d’Espanya, el PP continua perjudicant l’educació pública, mentre afavoreix que es faça negoci d’aquest dret bàsic. Però davant d’aquesta desfeta, la gent va confiar en el Botànic per canviar les coses, i Compromís no ha defraudat. La Conselleria que lidera Vicent Marzà, en tres anys, li ha donat la volta a l’educació, obrint més de 1.400 aules, contractant més de 6.000 professors, baixant les ràtios d’alumnat per aula a 23. Números que suposen una millor atenció en l’escola, una educació més personal.

I no sols això. Mentre ells ignoraven les necessitats de les famílies, nosaltres hem posat en marxa el banc de llibres més gran d’Espanya, amb més de 300.000 alumnes beneficiats; hem completat les beques menjador que arriben al 100% de l’import, i hem obert per fi aules per xiquets de dos anys: set aules en la ciutat de Castelló hi haurà aquest curs, i en tota la província seran 1.000 xiquets els beneficiats.

L’educació ha passat de ser un dret que estava sent retallat i trossejat per convertir-lo en un negoci, a estar avançant cap eixa educació pública, de qualitat i gratuïta que tantes vegades hem reivindicat al carrer. El PP ho sap i per això ataca al Conseller Vicent Marzà de forma furibunda, perquè milers de famílies han vist com, encara que quede molt per fer, Compromís li hem donat la volta al que ells estaven fent en l’educació, i amb les nostres polítiques guanyem totes i tots.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló