És a partir del mes de setembre quan a la Plana comencem a recollir els fruits del que és el nostre producte agrícola més reconegut, les taronges i les clementines. Abans cal haver estat ben pendent del procés previ de tractaments, reg, condicionament dels horts... i per entendre com la feina prèvia organitzada és aquella que acaba donant els fruits que esperem, també en el món de l’educació, l’Ajuntament de Borriana ha realitzat tota una sèrie de treballs i campanyes per a què l’arribada del nou curs escolar a inicis de setembre convertisca la flor de les tasques i inversions realitzades durant l’estiu, en el fruit d’unes infraestructures i sistema educatiu sucós i del gust tant d’alumnat, com professorat i mares i pares d’alumnes.

I, per això, ens els darrers mesos hem invertit al voltant de 25.000 euros per renovar, adequar i millorar el conjunt de les instal·lacions educatives a la nostra ciutat, perquè creiem que sembrant a poc a poc i tenint en compte les necessitats dels diferents centres, les conseqüències positives no tardaran en arribar en forma d’una educació pública a l’alçada dels seus i les seues professionals. Si a eixes inversions sembrades, li sumem la inauguració que el primer dia de curs tindrem del nou edifici del Col·legi Públic Cardenal Tarancón, podem concloure que la feina dels darrers dos anys està sent més que profitosa i que, poc a poc, l’escola pública està recuperant la dignitat i les inversions que durant anys es destinaven a barracons enlloc de construir centres de futur.

Així que, com passa al camp, les xicotetes però nombroses llavors que es planten dia a dia són les que acaben donant-nos els fruits del futur. Si s’escolta als agents educatius, seran ells qui podran valorar com fan els llauradors, que «esperem estar davant d’una bona campanya». N’estem convençuts que així serà el curs a Borriana, perquè haurem sembrat educació per recollir progrés en el futur.

*Alcaldessa de Borriana