L’Ajuntament d’Onda ha posat a punt durant els mesos de l’estiu els diferents col·legis de la localitat per a l’inici del curs escolar. Cal posar en valor la col·laboració que es realitza des de l’Ajuntament amb els centres educatius i amb la Conselleria d’Educació, amb l’objectiu de posar a punt les aules i els edificis cara al començament del nou curs escolar que està pròxim a iniciar-se. L’Educació és una de les màximes prioritats d’aquest equip de govern i, per açò, des de l’Ajuntament realitzem aquest tipus de treballs durant tot l’any, encara que els intensifiquem durant el període de descans lectiu per a minimitzar les molèsties que puguen causar en els usuaris dels centres educatius.

Durant les últimes setmanes, en els diferents col·legis d’Onda s’estan duent a terme diversos treballs i s’abasten tasques com pintat de parets, baranes i portes, treballs de lampisteria i fusteria, o arranjament d’elements d’il·luminació o panys. Aquestes mesures se sumen a les importants iniciatives que es duen a terme des del consistori en l’àmbit educatiu com poden ser comptar amb una escoleta d’estiu, el menjador escolar o les ajudes i beques destinades als estudiants.

SENSE ANAR MÉS LLUNY, aquesta mateixa setmana, en la Junta Local de Govern que hem celebrat, hem aprovat el carnet de l’estudiant, que permet a aquells veïns i veïnes de la localitat que cursen formació posobligatòria optar a transport gratuït fins la Universitat Jaume I i fins als centres de Vila-real on s’imparteix aquest tipus de cursos reglats. A més, aquest carnet, promocionat per la regidoria de Joventut, permet l’accés a l’Aula UJI-Vila d’Onda, per tal que puguen realitzar gestions o tinguen accés a diversos serveis universitaris més prop de casa.

Aquestes mesures són només unes mostres de la gran preocupació de l’equip de govern que lidere per l’educació en tots els cicles de la vida, però tenim el compromís i la ll·lusió de continuar treballant, adaptant-nos a totes les necessitats que es vagen plantejant per tal de fer tot allò que estiga a la nostra mà per a millorar la qualitat de vida de la gent d’Onda.

*Alcalde d’Onda