Molt s’ha escrit sobre els esdeveniments que els últims dies han ocorregut al voltant del Partit Socialista. No vull parlar del què ni del com ni del qui però sí que m’agradaria reflexionar sobre allò que implica per al municipalisme socialista.

Caldria no perdre de vista el paper municipalista del PSPV en la nostra província. Directament o indirecta, formem part dels equips de govern de més del 90% dels ajuntaments provincials on no governa el PP. Aquestes dades demostren que els ajuntaments del canvi no s’entenen sense el PSPV, que som part de la solució i no del problema com alguns volen fer creure. Cal posar en valor el treball que el Partit Socialista ha fet, està fent i farà a nivell municipal, tant a la nostra província com a la resta de l’Estat. Alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, en definitiva, els grups municipals socialistes, treballem cada dia per fer del nostre poble un lloc millor però també per fer-ho mitjançant els valors del partit socialista, convençuts quins ideals convertiran la nostra societat en una millor.

La crisi oberta dificulta el dia a dia del nostre treball ja que de vegades costa explicar les decisions que es prenen lluny de la nostra ciutat. La lluita diària per convèncer als nostres veïns i veïnes que el Partit Socialista és molt més que el que s’ha vist els últims dies és una tasca difícil però importantíssima. Els nostres pobles necessiten d’un PSPV fort, i estic convençut que l’única forma d’aconseguir-ho és treballant conjuntament amb les agrupacions locals, militants i simpatitzants.

El PSOE és molt més que discrepància i debat estèril, més que l’espectacle dels últims dies. Som totes i tots els alcaldes, regidors, militants, simpatitzants i votants. No hem de ser una esquerra cómoda per a la dreta. Cal ser autocrítics i discrepants quasi per definició, però cal fugir de l’enfrontament estèril i de l’autodestrucció. H

*Portaveu socialista a l’Ajuntament de Castelló