Quan es parla de transparència, moltes vegades es fa referència únicament a sous, declaracions de béns i, en general, temes d’índole econòmic. Eixa transparència és fonamental, és clar, però també hi ha altres temes de la màxima importància per als ciutadans i ciutadans en què les administracions públiques han de ser també totalment clares i transparents.

És el cas del medi ambient. Entre les moltes coses que estan canviant a l’Ajuntament de l’Alcora és l’actitud del nou equip de govern en aquest sentit, la predisposició a donar a conéixer i posar a disposició dels ciutadans tota la informació que ens estan sol.licitant.

També, per tal de donar resposta i buscar solucions a aquelles qüestions que afecten i preocupen als alcorins i alcorines i que ens han traslladat a través de la Plataforma No a la Contaminació i altres col•lectius, hem sol•licitat una reunió amb la nova directora general de Qualitat Ambiental.

I, per descomptat, en relació amb un del temes que més ens preocupen, vull deixar clar que durem a terme les accions que siguen necessàries perquè la incineradora mai siga una realitat.

El medi ambient és cosa de tots i totes, per això, a més de transparent, la gestió mediambiental ha de ser participativa. Des de l’Ajuntament de l’Alcora posarem en funcionament un Consell Municipal de Medi Ambient, precisament perquè les decisions importants siguen fruit del diàleg i el consens. H

*Alcalde de l’Alcora