La setmana passada presentàrem la nova eina informàtica que ens permet, des de qualsevol part del món, conéixer el catàleg de publicacions de l’Ajuntament i adquirir exemplars fàcilment amb només un clic a l’ordinador.

Estaran pensant que açò que els conte, en ple segle XXI, no és notícia. I eixe és el problema, que sí que ho és. El caos i la vergonya que ens vam trobar en arribar a aquest Ajuntament va ser notícia inclús en La Sexta ara fa un any. En vam trobar més de 60.000 llibres editats pel Consistori amuntegats en la foscor, sense ventilació i agafant floridura per valor aproximat de 700.000 euros. Entre aquells exemplars fets malbé hi havia desenes de llibres de Bernat Artola que van ser irrecuperables pel seu estat de putrefacció. Malgrat que existia una ordenança de venda de llibres de 2012 on contempla 6 col·leccions, es publicava fora d’esta sistemàticament fixant preus subjectius i fora de normativa. Compraven llibres i editaven Cd’s que no es podien vendre i arraconaven al fons del magatzem. L’objectiu no era difondre la cultura, era acontentar a quatre amics aprofitant-se dels diners públics. Eixa era la gestió patrimonial dels exregidors de cultura del partit de la Gürtel, actualment el portaveu de cultura del PP a les Corts i el diputat provincial de Cultura, quina por.

Ara aquell desgavell està ja catalogat i gràcies a la col·laboració de Cultura i Modernització hem posat en marxa la llibreria municipal on-line, on es poden consultar les publicacions, saber el preu i comprar. A més, estem treballant en una nova ordenança que ens permetrà vendre tant els llibres que actualment no corresponen a cap col·lecció com els vora 5.000 cd’s que trobàrem amuntegats.

Aquest caos i aquesta forma subjectiva de publicar coses per acontentar amics amb diners públics ja ha acabat, perquè ara són criteris objectius els que primen en la valoració de les propostes a publicar per l’Ajuntament a través d’una comissió avaluadora d’experts i prompte tindrem la nova ordenança que ens permeta vendre el que els anteriors regidors, Mulet i Sales, van amuntegar en l’oblit. La vergonya dels llibres oblidats ja ha conclòs.

*Regidora de Compromís per Castelló