Al Grau estem immersos en plena setmana de Festes de Sant Pere. Podria dedicar aquest article d’opinió als més de 150 actes que s’han organitzat des dels col·lectius grauers sense els quals les festes no tindrien sentit, a la varietat d’oferta d’oci i gastronomia que podem trobar aquesta setmana o als encants que ofereix el Grau per a qualsevol que el visite. Però el Grau és més que tot això. El Grau és el que és per la seua gent, eixa és la seua part més valuosa.

Les Festes de Sant Pere es caracteritzen per viure’s al carrer, i això implica trobar-te amb grauers i graueres en un ambient distés que és difícil de trobar la resta de l’any. És en eixes situacions on t’adones de la particular forma de ser de la gent del Grau. Extravertits, agradables, sempre disposats a ajudar a qui ho necessite, festers quan és temps de festa però treballadors quan cal, enamorats del seu poble i de les seues festes, gent de bon cor que no tenen cap problema en dir el que pensen agrade o no a qui els escolta. Eixa autenticitat grauera és el que fa tan especial al Grau.

No és cap secret que els grauers i les graueres sentim el Grau com un poble més enllà del que siguem administrativament. No és casualitat, i és un orgull, que per exemple el Club de Futbol Sant Pere signe un conveni de col·laboració amb el C. E. Castelló fent oïdes sordes a altres ofertes de conveni més atractives, perquè la gent del Grau és especial. Qualsevol que tinga un amic del Grau ho sap perfectament.

Per tot açò és un honor ser el tinent d’Alcaldia del Grau. Treballar, amb encerts i amb errors, per tota eixa gent és una responsabilitat que duc amb molt de gust. I per acabar, per a aquells que no entenguen molt bé de què va aquest article, simplement un consell: vinguen aquests dies al Grau, gaudisquen de les seues festes però sobretot de la seua gent. De ben segur que després m’entendran molt millor.

*Tinent d’Alcaldia del Grau i portaveu del Grup Socialista