Té la Diputació una piscina en Castelló? És probable que vosté no ho sàpiga, però no es preocupe perquè fins ara la Diputació s’ha comportat com si també ho desconegués. És ara, quan l’empresa concessionària de l’explotació ha entrat en preconcurs de creditors, que se n‘adonen. El Partit Popular, amb Javier Moliner al front, s’ha comportat com si aquest marró no fora cosa seua.

La Diputació va cedir la gestió completa de la piscina a l’empresa, però es va reservar la supervisió, per exemple, del capítol dels preus al públic, mitjançant una comissió de seguiment que s’havia de reunir anualment. Però no va ser així. La concessionària va advertir la Diputació que l’IBI que se li reclamava era superior als 6.000 euros previstos, la qual cosa, junt a la pujada exagerada de l’IVA per als serveis esportius, impedia fer front a les despeses. Amb la intenció de seguir donant el servei, la companyia va presentar un nou estudi per reequilibrar el balanç econòmic, però va ser rebutjat per la Diputació per la qual cosa només els quedava l’opció de la pujada de preus. Pujada de preus que, com ja vam vaticinar des de Compromís, encara complicaria més les coses. És de sentit comú: si pugen els preus, es perden usuaris i, per tant, encara abaixen més els ingressos. Per desgràcia, vam encertar.

La inacció del PP ens ha dut a un carreró sense eixida. Si continua el concurs de creditors, la piscina haurà de tancar fins que es liquide l’empresa i, a continuació, la Diputació haurà de buscar un nou model de gestió. No podrà cedir la gestió a una altra empresa donat que l’actual no pensa renunciar al contracte. Això suposarà el tancament del recinte d’ací a tres mesos. Mentres tant, 40 treballadors que segueixen donant un servei excel·lent als usuaris perdran els seus drets laborals. I, com sempre, qui pagarà la desfeta seran els ciutadans. Els sona la cançó?

*Portaveu de Compromís a la Diputación de Castelló