Avui l’Ajuntament de l’Alcora signarà un conveni amb FACSA per tal de garantir l’accés a l’aigua potable i evitar que es produïsquen casos relacionats amb un tema tan sensible com és la pobresa energètica. Un acord que arreplega ajornaments en els pagaments i mesures perquè no es produïsquen talls de subministrament. Aquesta signatura se sumarà a les iniciatives que duem a terme des del govern de l’Alcora en favor de les persones més vulnerables.

També amb l’objectiu d’atallar aquesta xacra social que és la pobresa energètica, fa dos anys ens vam adherir al pla de la Generalitat perquè els alcorins i alcorines pogueren beneficiar-se d’ajudes per al lloguer i per evitar talls de llum i aigua per no poder pagar les factures.

Des que vam entrar a governar, les polítiques socials i el benestar de les persones han sigut una prioritat. De fet, una de les primeres iniciatives que vam posar en marxa va ser el conveni per a garantir farmàcia de guàrdia a l’Alcora els 365 dies de l’any, evitant que els veïns hagueren de desplaçar-se per tal d’adquirir els seus medicaments. Atenent també les peticions ciutadanes, en aquest cas les de les dones embarassades de l’Alcora, a principis de legislatura vam contribuir a fer realitat les classes de matronatació a la piscina municipal. Una altra de les accions destacades ha sigut el trasllat, fa ja més d’un any, de la Unitat de Respir al local del Centre de Dia, fet que ha permès millorar considerablement aquest servei tan important.

Per altra banda, les prestacions econòmiques per a necessitats bàsiques s’han incrementat en un 50%, s’ha triplicat el pressupost de la Generalitat per a benestar social i polítiques inclusives, s’ha reforçat el personal de Serveis Socials per poder oferir un millor servei a la ciutadania, es garanteix el servei de menjador escolar per a menors vulnerables en tots els períodes vacacionals... Són alguns exemples.

Tota acció summa i avui donem un nou pas endavant amb el conveni amb FACSA.

Des del Govern de l’Alcora tenim les prioritats molt clares i els fets així ho demostren. Les persones i el seu benestar, per damunt de tota la resta.

*Alcalde de l’Alcora