Esta setmana l’Alcora ha tornat a estar al focus mediàtic, de nou per una notícia molt positiva: el compromís del president de la Generalitat Valenciana a col·laborar en el projecte de recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

Ximo Puig va visitar el dilluns l’Alcora per a interessar-se i conèixer de primera mà esta important iniciativa, l’interès de la qual no és només local, com va reiterar en les seues declaracions als mitjans de comunicació. I és que, a més de ser un espai clau en la història de l’Alcora, cal destacar que a la Reial Fàbrica va nàixer el sector ceràmic de la província de Castelló i és un dels escassos exemples de l’incipient desenvolupament industrial del país al segle XVIII, així com un dels més importants del Patrimoni Industrial Valencià.

El president Puig va estar al Museu de Ceràmica, sent, per cert, el primer president de la Generalitat Valenciana a visitar-ho i interessar-se pel nostre patrimoni més preuat. Va poder admirar la magnífica col·lecció de la Reial Fàbrica del Museu, que compta amb més de 350 obres, pertanyents als diferents estils decoratius que es van desenvolupar durant 300 anys a la factoria alcorina.

A MÉS DE POSAR en valor el projecte de recuperació de la Reial Fàbrica, va ressaltar l’esforç que està realitzant el Govern municipal per impulsar l’economia local i recolzar al sector industrial, treballant en el desbloqueig de projectes clau com són el nou Pla General d’Ordenació Urbana, el PAI Santa, la nova subestació elèctrica, l’actualització dels polígons industrials, la nova depuradora industrial…

I com no, també va destacar la gran notícia, la victòria del poble de l’Alcora en el tema de la incineradora, deixant ben clar que s’executarà la sentència judicial, doncs la Generalitat farà complir escrupolosament la llei.

Una fructífera i aprofitada visita, sens dubte. Moltes gràcies President per l’interès mostrat cap a l’Alcora, per la sensibilitat amb els temes que afecten al nostre poble, pels compromisos manifestats… Ha sigut tot un honor.

*Alcalde de l’Alcora