Divendres passat vam presentar Grau Xarxa Oberta-Blue. I vostès diran, què és això? Doncs es tracta d’un projecte il·lusionant que planteja la inclusió social dels joves del Grau amb el qual l’Ajuntament de Castelló opta a quasi cinc milions d’euros de finançament europeu dins de la iniciativa Urban Innovation Actions. Un projecte en el qual l’Ajuntament de Castelló compta amb la participació imprescindible de sis socis que, en aquest cas són uns aliats de luxe: la Universitat Jaume I, l’AutoritatPortuària, Creu Roja de Castelló, l’ONG Acció contra la Fam, la Federació Valenciana de Cooperatives (Fevecta) i la xarxa d’innovació Civic Wise.

És la segona vegada que optem a aquest finançament. Grau Xarxa Oberta-Blue és l’evolució d’un primer projecte que ens va servir per a conéixer l’opinió de la Comissió Europea sobre la nostra estratègia i per donar a conéixer als representants polítics a Brussel·les què és el Grau.

El projecte centra la seua estratègia en la denominada Blue Economy o economia del mar. Perquè Grau Xarxa Oberta-Blue parteix de la identitat tradicional del Grau com a poble lligat al mar i als seus oficis i proposa enriquir aquesta identitat amb les aportacions de les diferents cultures que han recalat en el Grau. L’estratègia consisteix a desenvolupar una triple xarxa de col·laboracióintercultural, intergeneracional i interinstitucional per a aconseguir un desenvolupament inclusiu i sostenible del Grau i del seu teixit social. Es promou la millora de la convivència i l’augment d’oportunitats laborals i formatives per als joves del Grau a partir de quatre àmbits prioritaris: la integració social i cultural, el foment de la innovació i la creativitat; el desenvolupament de competències personals i el desenvolupament de soci-econòmic. Si en voleu saber més, al Casal Jove han quedat instal·lats panells informatius. Us agradarà el que conten.

*Portaveu Grup Municipal Socialista i tinent d’alcaldia del Grau