Una de les tasques més complicades però alhora més importants de la gestió municipal és l’elaboració i/o modificació d’ordenances municipals, és a dir, les lleis d’àmbit local.

És per això que l’actual equip de govern va decidir des del primer moment engegar l’elaboració de noves ordenances que permeteren fer de Castelló una ciutat millor. En alguns casos perquè les ordenances que existien necessitaven una revisió, altres perquè ni tan sols existien per a determinats temes i altres perquè no resolien la seua comesa.

En el proper plenari de l’Ajuntament proposarem l’aprovació de dues ordenances que considerem totalment necessàries: la de guals i la de tanques publicitàries. La nova ordenança de guals elimina conflictes amb la llei urbanística, afavoreix la creació de nous guals com a elements de regeneració urbana, cerca l’aparició de noves places d’aparcament rotatori, una demanda del comerç local, i elimina elements delimitadors que generen problemes en el dia a dia. Tot açò acompanyat d’una tasca d’inspecció esencial.

L’ordenança actual de tanques publicitàries, que té més de 16 anys, presenta un alt grau d’incompliment i està desfasada amb l’estat actual del sector, no respon a la realitat que ha crescut de manera important en els últims anys. Per això proposem una nova ordenança que regule el sector, amb una proposta consensuada, que limite les zones d’instal·lació i millore les condicions de seguretat. Tot amb un criteri paisatgístic que no podem ni volem obviar.

A MÉS A MÉS, les ordenances van acompanyades de la dotació de recursos necessaris per a fer-les complir, per tal de no provocar un greuge comparatiu entre la ciutadania. Perquè la ciutadania ha de complir les ordenances municipals, però l’Ajuntament també està obligat a fer-les complir.

*Portaveu Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló