L’Ajuntament ha de vetlar sempre per l’interés públic. El poble gaudia, tot i que amb algunes mancances, sí, però gaudia d’un pavelló a la seua completa disposició. No tenim res en contra de la comunitat carmelita, molt arrelada i volguda al nostre poble des de fa moltes dècades. Però no crec que afavorir i prioritzar les necessitats d’una sola comunitat siga actuar en benefici del poble, de l’interés públic. A l’antic pavelló es desenvolupava una gran varietat d’activitats, públiques i sense franja horària, cosa que facilitava les activitats de l’SME. Ara, amb el conveni que s’ha signat, es redueix la disponibilitat horària per a realitzar activitats esportives de caràcter públic.

Res tenim en contra de la comunitat carmelita, però creiem que aquest conveni produeix uns beneficis per a aquesta comunitat i no per al poble en general. En el Grup Municipal de Compromís creiem que un conveni públic que només beneficia una part xicoteta de la població, en detriment de la gran majoria, constitueix una errada política.

Aquest conveni no restitueix el servei que la població ja podia gaudir a l’antic pavelló. S’ha de mirar sempre pel bé del poble, amb una visió general que contemple l’abast real dels serveis que oferim a la ciutadania, tot evitant que un servei públic es veja restringit sense motius.

Pensem que l’Ajuntament hauria pogut edificar el nou Campió Llorens sobre terrenys municipals; o bé comprar el terreny a la comunitat carmelita, per a després acordar amb aquesta els horaris d’ús que satisferen les seues necessitats d’esport escolar. Aquest acord, amb tota seguretat, hauria garantit unes condicions millors per als clubs esportius, la ciutadania en general i alhora per a la mateixa comunitat carmelita, sense renunciar a l’interés públic.

*Portaveu adjunt del Grup Municipal de Compromís Vila-real