L’Estratègia Espanyola de Seguretat Viària 2011-2020 inclou entre les seues línies prioritàries la protecció dels usuaris més vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) i potenciar una mobilitat segura en la zona urbana. Amb aquests objectius naix la primera campanya integral de seguretat viària impulsada per l’Ajuntament de Castelló, gràcies a la col·laboració de les regidories de Mobilitat i Seguretat Ciutadana.

Es tracta d’una campanya que apel·la a la convivència i el respecte com a elements claus per a fer de l’entorn urbà un lloc segur en els desplaçaments. Perquè la ciutat és de tots i que la mobilitat es faça amb les màximes garanties de seguretat és una responsabilitat compartida.

Castelló va registrar més de 2.000 accidents durant el 2016, dels quals al voltant d’un 5% van afectar vianants i un altre percentatge similar a ciclistes, però són els usuaris que més ixen perdent en cas d’accident. Per açò, la primera fase d’aquesta campanya va dirigida a ells.

#JoConvisc és la campanya de comunicació d’una estratègia més àmplia que busca reduir els índexs de sinistralitat de Castelló, la qual inclou una sèrie de mesures impulsades tant des de l’àmbit de la Mobilitat com des de la Policia Local.

Així, hem apostat per calmar el trànsit amb la reducció de l’amplària dels carrils d’alguns carrers per a reduir la velocitat, hem millorat la visibilitat de passos de zebra i hem millorat la seguretat en entorns escolars amb diferents accions. La Policia Local també ha planificat més d’una desena d’accions per a controlar, per exemple, que es respecten els passos de vianants, on es produeixen el 60% d’atropellaments.

Són accions encaminades a fer de la ciutat de Castelló un espai de convivència segur, perquè, si ens respectem, hi ha espai per a tots. La seguretat viària ha de ser un compromís compartit. #JoConvisc per la seguretat viària. I tu, et sumes?

*Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló