En cada Pressupost General de l’Estat hem comprovat com pagàvem religiosament els nostres impostos, però després rebíem unes inversions molt inferiors, tot mentre el PP valencià balafiava en Fórmula 1 o America’s Cup, però retallava en sanitat, educació i serveis socials. Fet que ens ha portat a un endeutament de més de 40.000 milions d’euros.

Justament ara que comencem a redreçar el rumb i pareix que aconseguim fer un front comú per a reivindicar les inversions que ens pertoquen, el que ens correspon per pes poblacional. Doncs ara, es tornen a gastar els diners dels nostres impostos, els que se suposa que estaven consignats per a retornar com a inversions però, en aquest cas, a Madrid.

El PP justifica davant de la Comissió Europea unes obres ferroviàries entre l’estació d’Atocha i Torrejón de Velasco, una localitat madrilenya d’uns 5.000 habitants, sota la denominació de corredor mediterrani, unes obres que tenen un cost aproximat de 935 milions d’euros.

Els valencians hem de ser els més justos de tot l’Estat espanyol i de la resta de l’estranger perquè mentre el nostre país ha patit una discriminació històrica en matèria d’inversions seguim pagant. Però, ja és prou greu que amb els nostres impostos es pague una obra a Madrid perquè, a més, es faça amb diners del corredor mediterrani.

És imprescindible que el nostre sector ceràmic, que juntament amb l’agricultura, ha sigut el principal motor econòmic d’aquesta terra des de fa molts anys, compte amb unes bones infraestructures, en què el corredor mediterrani juga un paper vital. Ja està bé que alguns partits voten una cosa ací però facen la contrària a Madrid o Brussel·les, des de Compromís pensem que ja està bé de pagar justos per pecadors.

*Portaveu de Compromís per Vila-real i regidor d’Economia