A l’informe d’Intervenció de l’últim trimestre de 2017 s’exposa que el termini mitjà de pagament de l’Ajuntament de l’Alcora als proveïdors es manté per baix dels 30 dies.

Açò significa que s’estan pagant les factures en menys de la meitat dels dies exigits per la normativa vigent, ja que el màxim establit en la Llei de Pagament a Proveïdors és de 60 dies. És una bona dada que demostra que el treball que s’està fent per seguir millorant el pagament a les empreses que presten serveis al Consistori és positiu. Així, els proveïdors i contractistes que presenten les factures dins del termini i en la forma escaient tenen garantida la promptitud del pagament.

Hi ha casos en els quals les factures han de passar pel REC (Reconeixement Extrajudicial de Crèdits), per exemple, en el pròxim ple passaran les factures que s’han presentat enguany però són de treballs duts a terme l’any passat. Igualment, agilitzarem tot el que es puga l’abonament d’aquestes factures. Però aquest és el procediment habitual. Per açò, és molt lamentable que el PP de l’Alcora utilitze aquest fet per tal d’intentar confondre a la ciutadania, volent fer veure que l’Ajuntament paga tard. Com dic, és el procediment normal, passava exactament el mateix quan governava el PP, així que l’actitud dels populars és d’un cinisme absolut.

És trist veure com en comptes d’alegrar-se per les coses que són positives per al poble, es dediquen a polititzar tot i intentar crear polèmica i malestar. Només resten. Només miren pel seu propi interès, l’interès dels alcorins i alcorines no els importa gens ni mica, com estan demostrant des del primer dia de la legislatura.

Tots els partits que formem part de l’Acord de Progrés hem estat a l’oposició i mai ens hem comportat així, perquè per a nosaltres l’Alcora està per damunt de tot.

Així és que, com a equip de govern, seguim i seguirem treballant perquè els indicadors econòmics de l’Alcora continuen sent positius, perquè el deute de l’Ajuntament i l’atur a la nostra localitat continuen baixant, per seguir materialitzant nous projectes, oferint millors serveis per a la ciutadania.

*Alcalde de l’Alcora