La ceràmica és, sens dubte, el valor diferencial que fa de l’Alcora un poble singular i únic. Ens ha donat tant al llarg de la història... i és tant el que ens segueix donant.

Esta última setmana ho hem pogut comprovar a Cevisama, un dels aparadors ceràmics més importants del món. En la visita als seus estands, ens han delectat amb nous dissenys, noves tècniques i nous projectes. Amb productes que semblaven impossibles, fets realitat. Cada any ens sorprenen, i açò és gràcies al seu afany innovador i de superació. Amb raó la indústria taulellera castellonenca es caracteritza per ser una indústria innovadora i és reconeguda internacionalment per la qualitat dels seus productes, dissenys i serveis.

… I pensar que tot va començar a l’Alcora, fa quasi 300 anys, amb la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda. La seua fundació en 1727 va ser determinant. Tot un símbol d’orgull alcorí al qual, per fi, se li està fent justícia. Després de molts anys d’abandó, l’any passat va començar el camí cap a la seua recuperació i posada en valor. Enguany hem tornat a portar a la nostra icona ceràmica a Cevisama per a presentar els importants avanços que ja s’han dut a terme dins d’eixe projecte.

A més del lliurament a l’Ajuntament de l’Alcora del segon premi Som Ceràmica que atorga la Diputació per l’ús de ceràmica en obres públiques, una altra gran notícia que ens ha deixat la fira ha sigut la consecució d’un dels prestigiosos premis Alfa de Oro per l’empresa Torrecid. El que deia, orgull alcorí…

La ceràmica ha sigut i continua sent el principal motor de la nostra economia i el sector que més ocupació crea.

A l’Alcora les xifres actuals d’atur són les més baixes des de l’any 2008. Vam finalitzar 2017 amb una taxa del 14%, dos punts per baix de la mitjana nacional.

Des del Govern municipal hem apostat des del principi per tendir ponts amb la indústria ceràmica. Entre altres iniciatives, per primera vegada s’ha posat en marxa la regidoria d’Indústria i el Consell Econòmic, amb la finalitat de seguir impulsant la creació d’oportunitats i llocs de treball de qualitat a l’Alcora.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora