L’Alcora té un gran potencial per a organitzar i acollir grans esdeveniments esportius. No hi ha dubte que la nostra localitat s’ha convertit en tot un referent en matèria esportiva. Les claus de l’èxit són dos: el bon fer dels clubs i de les i els esportistes alcorins i unes instal·lacions esportives a l’altura.

Efectivament, tenim l’orgull de comptar amb un gran nombre d’esportistes, clubs i associacions, de molt diverses disciplines, que treballen dur per l’esport local i deixen el nom del nostre poble ben alt, tant com a amfitrions quan organitzen esdeveniments, com quan competeixen fora, aconseguint importants èxits a nivell provincial, autonòmic, nacional i internacional. Aquest cap de setmana tenim un clar exemple amb la celebració del Pequebasket, una iniciativa amb molt d’èxit organitzada per l’Alcora Bàsquet Club en la qual participen nombrosos equips de diferents punts d’Espanya. Més de 1.000 persones es van donar cita l’any passat per gaudir d’aquest esdeveniment i en la present edició s’espera una elevada participació. De ben segur compliran les expectatives.

Pel que fa a infraestructures, tenim una ciutat esportiva que és també tot un referent en el seu àmbit, a més d’altres zones esportives d’interès. L’Ajuntament realitza un important esforç per tal de millorar les instal·lacions i donar cabuda a noves modalitats. Les pistes d’atletisme i patinatge i el camp de futbol 8 que vam inaugurar l’any 2016 són un clar exemple. Ara es construirà un nou skatepark per tal de millorar les seues condicions. També en els últims temps s’han dut a terme millores al pavelló poliesportiu, a la piscina coberta, etc. A més d’incorporar noves instal·lacions, és fonamental mantenir i millorar les existents. I encara queda molt per fer.

L’Alcora viu l’esport al 100%! La nostra aposta per aquesta àrea és ferm i decidida, i m’agradaria destacar el treball que es realitza des de la regidoria que dirigeix Ana Huguet, així com des del Consell d’Esports de l’Alcora. No podria ser d’una altra manera, perquè invertir en esport és invertir en qualitat de vida, salut i benestar i també en fomentar tots els valors positius que del mateix es deriven.

*Alcalde de l’Alcora