Quan vaig assumir el repte de governar Almassora ho vaig fer amb l’absolut convenciment que aquelles i aquells que havien apostat per nosaltres a les urnes havien de participar activament en la construcció de la ciutat que volíem per al futur. La primera de les decisions va ser obrir el despatx d’alcaldia a la ciutadania amb la creació del Dia del Veí, una iniciativa gràcies a la qual hem atés ja centenars de persones i que l’actual alcaldessa manté.

També vam introduir la participació del veïnat als plens municipals, en els quals poden intervenir activament. A més a més, gràcies a la creació dels consells d’associacions veïnals, els representants poden valorar les decisions que afecten els seus membres. Els veïns i veïnes d’Almassora també han decidit enguany aspectes tan importants com les inversions del pressupost municipal, en el qual hem destinat 200.000 euros a portar endavant les seues propostes.

Ara fem un pas més enllà i apostem per involucrar la ciutadania en l’actualització de la normativa que regula la convivència en el municipi. Limitaciones horàries, regulació de sorolls, salubritat, activitat de colles i casals... depenen de l’ordenança de convivència ciutadana. Des de l’última modificació, fa ara deu anys, Almassora ha canviat molt i amb ella les necessitats, inquietuds i distribució de la població.

FA UNA DÈCADA, el veïnat només importava quan s’acostaven les eleccions. L’atenció a les demandes s’escoltava, cíclicament i únicament, cada quatre anys. La realitat de 2018 requereix un intercanvi constant d’impressions, exigeix obrir els despatxos, demana eixir al carrer i només es pot entendre amb el contacte amb les persones a les quals servim com a treballadors del sector públic.

Comptem amb ells per a crear un model de ciutat viu, modern, solidari amb totes les realitats socials i on totes les persones troben el seu espai. Comptem amb elles per a construir l’Almassora de totes i tots.

*Primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora